Lataa vapaa PDF-lukija!

Portable Document Format (PDF) -muoto on suosittu muotoillun tekstin ja asiakirjojen julkaisuun käytettävä tiedostomuoto. Siitä on olemassa useita eri versioita, joista jotkin täyttävät avoimen standardin määritykset, jotkin ovat ISO-järjestön sertifioimia ja jotkin ovat ohjelmistopatenttien estämiä. Saatat haluta suosia versioita, jotka ovat avoimia standardeja, koska ne takaavat yhteistoimivuuden, kilpailun ja valinnanvaran. Lue lisää...

Useilla ohjelmilla voidaan lukea ja kirjoittaa PDF-asiakirjoja. Seuraava PDF-lukijoiden luettelo on toimittajaneutraali. Kaikki luettelon ohjelmat ovat vapaita ohjelmia, jotka kunnioittavat neljää perusvapautta käyttää, tutkia, jakaa ja parantaa nitä. Nämä oikeudet antavat sinun hallita tietokonettasi ja auttavat turvaamaan yksityisyytesi. Lue lisää...

Evince

Platforms:GNU/Linux

The document viewer of the Gnome project can display many document formats beside PDF.

Skim

Platforms:Mac OS X

PDF reader and note-taker for OS X.

SumatraPDF

Platforms:Windows

a free PDF, eBook, XPS, DjVu, CHM, Comic Book reader for Windows. Sumatra PDF is powerful, small, portable and starts up very fast.

Okular

Platforms:GNU/LinuxWindows

The document viewer of the KDE project also displays postscript, doc, odt and other formats. It is well integrated with the KDE web browser Konqueror.

Xpdf

Platforms:GNU/Linux

A lightweight, straightforward pdf viewer using a plain motif interface. The XpdfReader builds are non-free, we advise against them.

PDF.JS

Platforms:Firefox

PDF.JS is not a standalone application for viewing pdf, but a plugin available for various web browsers. It may suit you when you come across a lot of pdf files online or in an environment where you cannot or do not want to install a full desktop application.

qpdfview

Platforms:GNU/LinuxNetBSDFreeBSD

A simple tabbed PDF viewer.

gv

Platforms:GNU/LinuxMac OS X

A lightweight postscript and pdf viewer with xaw3d interface. Successor to ghostview.

sioyek

Platforms:GNU/LinuxMac OS XWindows

A PDF viewer designed for reading research papers and technical books.

Zathura

Platforms:GNU/Linux

Myös muita suljettuja vaihtoehtoja Adoben PDF-lukijalle on olemassa, mutta myös niiden sisäinen toiminta on liikesalaisuus eivätkä kyseiset ohjelmat kunnioita oikeuttasi hallita yksityisyyttäsi ja tietojasi.

Huomaa, että useimmissa vapaissa käyttöjärjestelmissä olevat pakettienhallintajärjestelmät mahdollistavat ohjelmien helpon asentamisen ilman projektien sivustoilta käsin noudettavia tiedostoja. Löydät ohjeet näiden pakettien asentamiseen jakelijasi WWW-sivustolta. Viitatuilla lataussivuilla on tarjolla ohjelmien lähdekoodi, jos satut haluamaan rakentaa ohjelmiston itse.