Lehet, hogy ez az oldal már nem egyezik meg az eredeti szöveg. Please help us to translate this and other pages on fsfe.org, so people can read our message in their native language.

Szerezz be egy szabad PDF olvasót!

A Portable Document Format (PDF) egy népszerű formátum formázott szöveg és dokumentumok létrehozásához. Több különböző verziója létezik, néhány közülük Nyílt szabvány, néhány ISO minősített és néhány szoftverszabadalmakkal terhelt. Érdemes előnyben részesíteni a nyílt szabványú verziókat, mert a Nyílt szabványok garantálják az együttműködő rendszereket, a szabad versenyt és a szabad választást. Bővebben...

A PDF dokumentumokat számos programmal lehet írni és olvasni. Az alább felsorolt PDF olvasók gyártósemlegesek. Mindegyik Szabad szoftver, azaz biztosítják a négy alapjogot: szabadon használhatók, tanulmányozhatók, terjeszthetők és továbbfejleszthetők. Ezen programok működése pontosan ismert, tehát biztonságban tudhatod személyes adataidat a számítógépeden. Bővebben...

Evince

Platforms:GNU/Linux

The document viewer of the Gnome project can display many document formats beside PDF.

Skim

Platforms:Mac OS X

PDF reader and note-taker for OS X.

SumatraPDF

Platforms:Windows

a free PDF, eBook, XPS, DjVu, CHM, Comic Book reader for Windows. Sumatra PDF is powerful, small, portable and starts up very fast.

Okular

Platforms:GNU/LinuxWindows

The document viewer of the KDE project also displays postscript, doc, odt and other formats. It is well integrated with the KDE web browser Konqueror.

Xpdf

Platforms:GNU/Linux

A lightweight, straightforward pdf viewer using a plain motif interface. The XpdfReader builds are non-free, we advise against them.

PDF.JS

Platforms:Firefox

PDF.JS is not a standalone application for viewing pdf, but a plugin available for various web browsers. It may suit you when you come across a lot of pdf files online or in an environment where you cannot or do not want to install a full desktop application.

qpdfview

Platforms:GNU/LinuxNetBSDFreeBSD

A simple tabbed PDF viewer.

gv

Platforms:GNU/LinuxMac OS X

A lightweight postscript and pdf viewer with xaw3d interface. Successor to ghostview.

sioyek

Platforms:GNU/LinuxMac OS XWindows

A PDF viewer designed for reading research papers and technical books.

Zathura

Platforms:GNU/Linux

Léteznek ezeken kívül kereskedelmi alternatívái is az Adobe PDF olvasójának, de azok pontos belső működése ipari titok, így ezen programok nem tartják tiszteletben a saját személyes adataid felett való rendelkezési jogod.

Megjegyezzük, hogy a legtöbb Szabad operációs rendszer rendelkezik csomagkezelővel, így a fenti programokat közvetlenül a csomagkezelővel is letöltheted. A csomagkezelőről további információkat találsz a disztribúciód honlapján. A fenti letöltési oldalakon elérhetőek a programok forráskódjai is, ha saját magad kívánnád lefordítani őket.